Bobby car
Publicerat den

Vi har faktiskt inte handlat så många leksaker till just Elsa eftersom att hon haft så mycket leksaker efter Ian. Idag fick det dock bli ett varsitt leksaksköp till barnen. Elsa fattade tycke för mormor och morfars bobby-car igår på middagen vi var på hemma hos dem. Det är första gången Elsa faktiskt har visat riktig uppskattelse över en leksak. Hon släppte inte den där bobby-car:en ur sikte. Så som sagt, hon fick sin egen..
Snacka om att vi hade en glad lillasyster här hemma nu i eftermiddag!
Ian fick en spiderman-gubbe som han valde ut helt själv efter några om och men.. Men nu retar han lillasyster och åker på hennes bobby car så att tårarna sprutar på Elsa i kombination med hennes "iiiiiiiih"-skrik som kommer vid ilska och frustration. Kommer nog sluta med att vi får ta hem Ians bobby-car också.

 
 
 
 
 






Storebror
Publicerat den

Denna underbara storebror.. Finner inga ord för att beskriva kärleken.



Middag och lek
Publicerat den

C var iväg och hjälpte till med att ta ner hyllor på Team Sportia i mitt i city igår via bandyn, så han var borta hela förmiddagen och kom inte hem förrän strax efter lunch. I samma veva som han kom hem var barnen klädda och redo för att gå till mormor och morfar på middag, och kom även min bror med familj - nu har vi inte träffat dem på länge så det var kul. Barnen busade och skrek och när det var dags för kusinerna att åka hem så blev Ian blödig och sa med gnällande röst: "Jag kommer sakna V!!" varpå min bror försäkrade honom om att de skulle komma tillbaka snart så att barnen skulle få leka. 

Elsa lekte också och fann kärleken till Ians bobby car som han har ärft efter sin äldre kusin. Elsa blev iallafall redigt förbannad och skrek till såfort någon la händerna på den. Det är inte allt för ofta man ser henne arg, det är nu i dagarna hon har börjat kunna säga ifrån och det känns så otroligt jäkla bra att se att hon inte låter andra bara köra över. Det var en av mina högsta önskningar för henne inför inskolning på förskolan, att hon kan säga ifrån när någon gör något som hon anser som dumt, inskolningen är tyvärr nödvändig i början på nästa år eftersom att C kommer jobba heltid och jag kommer plugga på heltid. Jag tänker ändå försöka att ha henne på dagis 15 timmar bara med undantag för de tillfällen då jag måste till skolan eller ska ha praktik via skolan. Jag vill att hon ska få en lika mjuk start som Ian fick. Han har i sitt liv nästan aldrig behövt att gå heltid och det är något jag lägger stor vikt på. Jag och C har dessutom kommit överens om att jag ska få plugga vidare efter detta. Sedan är det viktigt att jag inte ska arbeta obekväma tider med tanke på att C har fått chansen att ta jour på jobbet.


 





Elsa 10 mån
Publicerat den

Min lilla gumma har för länge sedan fyllt 10 månader och hon är fortfarande lika lugn och härlig som alltid.
Hon är försiktig men samtidigt duktig och försäkrar sig alltid om att hon ska vara säker. Hon har faktiskt inte ramlat eller slagit sig något märkvärt innan detta med sängen, och det var ju en olyckshändelse. Ian hade väll ramlat och tumlat 10000 gånger vid samma ålder som Elsa, och då är inte han ens vild.

Elsa är oerhört gosig och vill alltid vara nära mamma, pappa och Ian. Hon tittar alltid och försäkrar sig om att man sitter där man sitter, står där man står och kommer snabbt till undsättning ifall hon känner att tryggheten ska någonstans. Däremot är hon stundvis väldigt självständig och kryper iväg till sitt rum helt själv och när jag sedan smyger efter så är hon i full gång med lek. Hon leker för tillfället mycket med spisen, med lära-gå-vagnen och med IKEA-pallen som hon använder som gåvagn. Hon plockar gärna saker och lägger i lära-gå-vagnen, vilket hon började med för bara några dagar sedan.
Hon lämnar gärna över saker i handen till personer och vinkar ofta och förstår innebörden av hej och hejdå.

Vid tio månaders ålder har Elsa 3 tänder. Två där nere och en där uppe.
Hon tar två-tre steg mellan föremål och står utan att hålla i sig sedan lång tid tillbaka.

Elsa älskar dockor och flickor i 4-5 års ålder, då vill hon känna på deras ansikten och titta på dem så mycket och länge som möjligt.
Något annat som är lite utav Elsas "grej" är fjärrkontroller. Vart man än lägger den så hittar hon den, hon sitter och trycket ända tills att tvn är svart.

Elsa har två ord som hon säger hela tiden: "titta!" och "där!" ofta med pekfingern utsträckt.

Det finns tusentals saker att berätta om denna guldklimp..
 



Fredagen i det stora hela
Publicerat den

 
 
Igår klev vi upp med en tanke om att vi skulle åka till Mariebergsskogen, men vi gjorde sedan upp med underbara Sara och hennes son Albin att vi skulle ta en fikastund på Cleve i centrum. Det är så otroligt mysigt att sitta där. De har en liten lekhöra åt barnen och Ian var jätte duktig idag och tänkte på ljudnivån och överträffade verkligen sig själv i hur han brukar uppföra sig när man är ute på sånna platser. För mig blev det en brunch i alla fall.. Jag tog sallad medan de andra höll sig till sötheter. Elsa sov under tiden.

 
Därefter åkte vi till min mamma en stund och matade Elsa för att sedan ta en tripp till IKEA och handla lite till sovrummet. Lite extrakuddar och lampor till nattduksborden. Kvällen avslutades sedan med tacos och idolmys.



Ny säng
Publicerat den

Dagen startade med lite plugg. Avslutade idag min favoritkurs Psykiatri med att lämna in alla mina nlämningar - nu saknas bara några föreläsningar om läkemedel och dess biverkningar som håller till i november. Känns så bra att vara i fas med detta!

Igårkväll hade Elsa oturen med sig och skadade sig för första gången på vår säng. Vi har ju den där MALM-sängen som är ökänd för att vara vass och trubbig på sina ställen. Ian älskar ju att ställa sig på huvudgaveln och hoppa ner i sängen, och Elsa har sett detta och snappat upp det och ställer sig ofta för att härma brorsan där uppe. Redan där kände jag att det var dags att göra något åt saken, vi gillar ändå inte våra madrasser, men så.. Ian och Elsa låg i sängen och busade lite på kvällskröken strax innan de skulle sova. Jag låg bredvid och vi tittade på lite tv ifrån sängen... Mitt i leken så smäller det till i gaveln, varpå jag inser att Elsa låg på magen med huvudet mot gaveln och Ian hade då sparkat henne i rumpan så att hon flög in i gaveln, och den.. den är trubbig - Ian mådde jätte dåligt över detta igår och hade så otroligt dåligt samvete, så jag tyckte även synd om honom. Som tur var så gick det relativt bra, Elsa grät och visst fick hon ett litet jack. C åkte hem till sin syster som har tejp, så vi tejpade det lilla jacket - de skulle ändå inte gjort något annat på sjukhuset och så otroligt djupt var det inte, det kommer säkerligen inte synas alls - men det känns ändå som ett facit på att det är dags att se sig vidare efter en annan säng, åtminståne en ny sängram. 
Vilket vi gjorde, vi beställde efter lite betänketid, en säng från sängjätten. Allt nytt och anpassat för oss och hur vi vill ha våra madrasser, till ett bra pris dessutom. Den kommer om 10 dagar och vi kunde inte vara mer nöjda. 

På kvällen kom Sara och Albin hit för lek och mat. Det var trevligt, som alltid <3 


Suddig men rättvis bild på mina godingar uppe på den förbaskade gaveln..
 



Pluggis
Publicerat den

Härlig start på dagen med att vakna upp vid 7 och vara pigg. Dessvärre har jag luggit jätte konstigt med mitt huvud inatt vilket har resulterat sig i nackvärk. När jag vaknade, vid ett tillfälle mitt i natten, hade jag huvudet i springan som blivit mellan sängkanten och väggen och vid ett annat tillfälle när jag vaknade låg jag utan kudde - och jag är känslig för det där med byte av kudde och då även att sova utan kudde. Jag var inbokad på två gympass på morgonen som därav fick avbokas. Trodde givetvis att jag skulle bli bättre senare under dagen men värken i nacken är kvar ännu. Försöker stretcha lite och det har blivit något bättre den senaste timmen.

Vi satte oss iallafall i bilen och körde iväg och skänkte lite barnkläder till Myrorna. Därefter åkte vi och städade bilen lite - tror att C fick lite panik av att påminnas om att han skulle ut med min bästa kompis fästman och fiska på eftermiddagen. Väl hemma så har jag pluggat lite Psykiatri idag! Fick meddelande från läraren i ämnet idag och hon ville bara berätta att hon var så himla nöjd med mina tidigare inlämnade uppgifter. Hon tyckte att jag hade riktigt bra egna tankar. Det är ju alltid kul! :)

Hur som helst. Pappa C är ute och fiskar, Elsa sover och Ian tittar på Musse Pigg. Då får jag passa på att laga eftermiddagens måltid: Kyckling och ris med currysås och kokta grönsaker.

 
 



Höstliga äventyr
Publicerat den

Det bästa med att plugga på distans är ju ändå, givetvis, att man kan utföra sina studier vart som helst bara man har tillgång till dator, internet och en bra bok. Detta utfördes de senaste två dagarna mitt ute i skogen. C höll nämligen igång med stugbygget och har äntligen lagt takpannorna på ena sidan av taket. 
Jag är helt överväldigad över att snart ha ett lantligt litet hus att inreda, men mest av allt är jag glad över att få spendera tid där på grund av lugnet som infinner sig när man är där. 
Jag har nämligen försökt att stressa ner och avsäga mig de värsta stressbidragarna i mitt liv i och med att jag dels är orolig för att stress ska trigga igång min Alopecia Areata, men främst för att jag känner mig redo att slopa så mycket sociala medier som möjligt och försöka fokusera på mig själv, min familj och 'här och nu'. Att vara mitt ute i ingenstans hjälper mig att finna lugn, som sagt, så där känner jag mig avslappnad.
Dock blev besöket till stugan kortsiktig eftersom att både jag och barnen var med, vi stannade bara över en natt, och sen räckte det. Jag kände att jag ville hem och gosa ner mig i min härliga säng eftersom att jag är och var förkyld. Vi hade dessutom inte kunnat göra så mycket mer eftersom att C blev färdig och behöver hjälp för kommande del.

Barnen har å andra sidan haft det skojsigt den kortvariga visiten. Elsa kröp runt i gräset och visade mig alla löv hon kunde hitta. Vädret var ju så sjukt tillåtande för, nästan sommarlek, Ian sprutade sig själv i ansiktet med en vattenpistol och tyckte att livet var rätt så jäkla bra. Vi unnade oss fika i solen och lyssnade på musik på spotify, Ian varvade detta med massa höstskrik som ekade i hela skogen. 'Vem är den pojken som låter?' undrade han när den ekande rösten hördes i fjärran.. På kvällen grillade vi hamburgare som vi toppade med dressing, coleslaw och ananas - sedan var det popcorn och idol-mys <3 
 
 

 
 
 



Kalasfin
Publicerat den

I söndags var vi iväg på 1-årskalas för en av Ians tremänningar. 
Det var jätte trevligt och vilket drömhem dom har.
Såhär snygg var grabben inför kalaset..

 



Fika
Publicerat den

Ett par härliga dagar har passerat och har inneburit jobb, plugg och lek med familjen.
 
Härromdan fick jag ett sms från min systerdotter då hon och min syster skulle fika nere i centrum, så då mötte vi upp dem och tog en fika. Ian var mer vild än tam och Elsa börjar komma i den sinnesstämningen där hon vill vara nere och röra sig fast att hon inte kan gå än, det är ju ett ständigt dilemma då man inte bara kan låta henne krypa hur som helst överallt. Men det gick! Ingen lugn och ro på det fiket inte..

Därefter tog min syster och systerdotter hand om barnen en stund så att jag och Chrille fick gå och förtidsrösta.
Känner mig nöjd med rösten. Har följt debatterna hela veckan och har duellen att se fram emot imorgon.

Elsa vid fiket..
 



Vackraste lilla dyrbara skatt
Publicerat den


You came out of my dream and you made it real ♡ 



Sluta!
Publicerat den

 
Det blir tyvärr inte så många bilder på min grabb nu för tiden. För på alla bilder ser han ut såhär: Alltså jättebesvärad ut. För det han säger är: "Neeeej mamma, ta inte kort.. Ta bort kameran".
Så. Ibland får ni vänta ett tag på att få se kort på honom. Känns taskigt att tvinga honom att vara med på kort när han inte vill. Men när han väl vill, så kommer det ut <3
Tar givetvis lika många kort på honom som på Elsa, bara för att jag inte kan lägga ut bilder på honom när han själv uttrycker att han inte ens vill att fotot ska tas. Då känns det verkligen som att jag kränker hans integritet. 
 
På detta foto sa han: "Okej mamma, ta ett kort då. Är det färdigt nu?", "Ett till då Ian, så är jag klar sen", "Okej då, mamma..." 

Vart drar man gränsen för vad som är okej? Är det ok att lägga ut bilder där barnet syns, men ansiktet är lite dolt? Är det bättre? Dessa tankar har fått mig att fundera på att sluta lägga ut någon bild alls på båda mina barn. Det är så svårt det här med integritet. Men jag tänker som så att jag slutar lägga ut bilder när barnen uttrycker att de inte vill vara med på bild. När barnen sen blir i ålder att förstå att andra kan se bilderna får de säga om jag ska inaktivera eller behålla det som jag lagt ut, och jag vet, allt finns kvar - det är ju internet. Men gjort är gjort, vi är många som lägger ut bilder på våra barn!
 
 
 



Lilla fina flicka
Publicerat den

 



Sjuklingar
Publicerat den

Jobbdag även idag, var hemma vid 5, då jag cyklat till och från jobbet. Riktigt bra och anstängande träning idag, med motvind och allt. Imorgon tänker jag ta en pluggdag - det måste jag - så att jag är i fas. Har lämnat in två arbeten jag känner mig nöjd över, så jag hoppas att det syns på betygsättningen och återkopplingen. 

Har varit flera jobbiga förkyldningsdagar och de ser inte ut att bli bättre just nu. Elsa är det värst för, det började med snuva och feber - pang bom - för några dagar sedan. Sedan har hon iallafall varit feberfri men hon är verkligen hängig på ögonen och jätte snuvig/snorig och hostig. Ian har sitt värsta nu, han också, och idag var han dessutom på dagis och smittade ner massa andra oskyldiga barn *skäms*. Nej, men vi visste ju inte att han skulle bli sjuk han också, eftersom att han har varit bra - och vi har varit bra, förutom nån dag med halsont. Kändes dumt att han skulle stanna hemma imorse bara för att Elsa var förkyld, han ville ju så gärna iväg, men såhär i efterhand tycker man ju att vi borde ha beslutat annorlunda imorse. 

Kvällen gick åt till att städa, plocka, ordna lite i fönstren (möblerade om med lampor och sånt) och sedan hjälptes Ian och jag åt att byta sängkläder medan pappa var på träning. Han är en riktig hjälpreda den där godingen! Elsa har suttit och tittat på, krupit efter oss, med sin hängiga look - men mycket tid spenderades såklart i soffan, med massa gos. 
 
 
 
 



Freedom
Publicerat den

Jag vill bara skriva och berätta lite om varför jag tog bort min facebook. Under en längre tid har jag känt att facebook inte har något att ge mig. Det känns som att det är den äldre generationens nya webbsite där de kan låtsas att de är unga igen - och de unga har förflyttat sig till instagram, där kommer vi då alltid regera med våra fina barnbilder. 

Så mina motiv till att gå in på facebook var och varannan minut var liksom obefogad och jag kände mer som att det var ett beroende framkallande tryck snarare än vad jag brydde mig om det jag läste. Känns som att de inläggen jag bryr mig om finns på instagram lika väl som facebook. Och då är facebook inget för mig längre, då man känner sig som ett UFO varje gång man lägger ut bild på sina barn, då mer än hälften av facebook vännerna inte uppskattar barnbilder 24/7, medan det är helt och hållet underbart att lägga ut bilder på instagram och se alla andras gullegryn, man knyter kontakter med de man vill och de man inte vill behöver man inte se massa bilder av (som man tyvärr får göra på facebook, då det alltid pluppar upp vad ens vänner gillar). 

Ja, jag känner ju att det är som en sten som föll ur bröstet. Jag vet knappt vart min telefon ligger. Så lite använder jag den nu för tiden, och det ser jag som något positivt. Jag ångrar inte att jag inaktiverade min facebook något alls och kommer troligen aldrig återkomma.

Feels so good to be free!

 

 
 



Schoolday
Publicerat den

Idag har jag varit i skolan och pluggat  en del för att sedan gå på föreläsning i specialpedagogik. Jätte kul och intressant men mycket av det som berättades visste jag redan i och med att jag varit Elevassistent sen tidigare. Så man kände sig lite duktig när hon som föreläste frågade mig om vissa saker och tyckte att jag gav bra svar. Så skrytsam jag låter! Haha.

Hade sån tur att jag fick både skjuts dit och hem idag och direkt efter skolan åkte vi hem och jag satte igång med min thaigryta och Christian åkte på frivillig städning. Fattar inte vad som har hänt med min gubb-skrutt.. Han drar sånna härliga lass nu för tiden. Skönt för mig som är så trött när jag kommer hem. 

Nu ligger jag till sängs och har nattat båda barnen, ska gå upp och göra något vettigt innan det är dags för mig att också få sova några timmar. Sedan är det dags för jobb imorgon bitti.