Elsa 10 mån
Publicerat den

Min lilla gumma har för länge sedan fyllt 10 månader och hon är fortfarande lika lugn och härlig som alltid.
Hon är försiktig men samtidigt duktig och försäkrar sig alltid om att hon ska vara säker. Hon har faktiskt inte ramlat eller slagit sig något märkvärt innan detta med sängen, och det var ju en olyckshändelse. Ian hade väll ramlat och tumlat 10000 gånger vid samma ålder som Elsa, och då är inte han ens vild.

Elsa är oerhört gosig och vill alltid vara nära mamma, pappa och Ian. Hon tittar alltid och försäkrar sig om att man sitter där man sitter, står där man står och kommer snabbt till undsättning ifall hon känner att tryggheten ska någonstans. Däremot är hon stundvis väldigt självständig och kryper iväg till sitt rum helt själv och när jag sedan smyger efter så är hon i full gång med lek. Hon leker för tillfället mycket med spisen, med lära-gå-vagnen och med IKEA-pallen som hon använder som gåvagn. Hon plockar gärna saker och lägger i lära-gå-vagnen, vilket hon började med för bara några dagar sedan.
Hon lämnar gärna över saker i handen till personer och vinkar ofta och förstår innebörden av hej och hejdå.

Vid tio månaders ålder har Elsa 3 tänder. Två där nere och en där uppe.
Hon tar två-tre steg mellan föremål och står utan att hålla i sig sedan lång tid tillbaka.

Elsa älskar dockor och flickor i 4-5 års ålder, då vill hon känna på deras ansikten och titta på dem så mycket och länge som möjligt.
Något annat som är lite utav Elsas "grej" är fjärrkontroller. Vart man än lägger den så hittar hon den, hon sitter och trycket ända tills att tvn är svart.

Elsa har två ord som hon säger hela tiden: "titta!" och "där!" ofta med pekfingern utsträckt.

Det finns tusentals saker att berätta om denna guldklimp..
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo