Regnrusk
Publicerat den

Tidigt imorse åkte pappa C till Lidköping för att spela match och inte långt därefter vaknade också vi upp för att möta den regniga dagen och vi har varit inne och ätit lite extra god frukost och spelat spel, på lunch värmde vi kycklingresterna från igår och har varit jätte lata. På eftermiddagen hörde min syster och systerdotter av sig och frågade om de fick komma upp, så de kom lagom till att min prov-omgång av kaktillverkning inför Elsas kalas hade kommit ur ugnen. Det har varit allmänt trevligt och lugnt idag, inget tjat från Ian om att han har tråkigt, så jag antar att det var välkommet med lite regnrusk och innemys.

Solen sprack upp för en stund sedan och vi funderar nu på att gå ut en sväng innan C kommer hem. 
Ikväll väntas lördagsmys!

 
 



Säng, bara säng
Publicerat den

Har haft så otroligt mycket att göra de senaste dagarna så jag har ärligt talat inte haft tid att uppdatera. Just nu sitter jag och barnen i vardagsrummet med madrasser och delar av vår gamla säng runt omkring oss, medan pappa C är inne i sovrummet och monterar ihop vår continentalsäng som kom idag på eftermiddagen, strax efter att jag kom hem från jobbet. Det ska bli så skönt att få ny säng, äntligen. 
För övrigt är Ian inne på typ 4-5te natten i sin egen säng på sitt rum och Elsa somnade för FÖRSTA gången i sin egen säng igår kväll för att sedan vakna några timmar senare och ville komma upp i vår säng. Det är helt otroligt vad de har blivit stora, och vad de är duktiga och modiga inför förändringar!

Imorgon väntas ännu en arbetsdag innan jag tar helgen med min underbara familj.
 



Elsa, snart 11 månader <3
Publicerat den

Det händer så mycket i Elsas liv just nu. Inte nog med att hon har börjat gå ordentligt vid 10,5 månaders ålder så har hon nu börjat lägga ihop sina två ord "titta" och "där" som hon hela tiden går runt och säger
och det har nu blivit till "titta där!" 

Mammas lilla försiktiga goding..

 
 



Oxfilé
Publicerat den

Härromdagen bestämde vi oss spontant för att lämna barnen till mina föräldrar och gå ut och äta på vår älskade Restaurang Alfie i stan. Deras meny är underbar och de som arbetar som kock i köket kan verkligen sin grej. Beställde in parmesan och vitlöksbröd med sallad till förrätt, till och med skeptikern C vågade sig på att smaka och tyckte att det var jättegott med vitlöken. Sedan beställde jag in min vanliga favorit, oxfilé med pepparsås mediumstekt. Underbart! 


 



Bakdag
Publicerat den

 Efter att jag slutade jobbet idag blev jag upplockad av min älskling och mina fina barn.
Vi hade sagt att vi skulle ha en bakdag idag, så efter att vi ätit middag slog vi igång med sockerkaks-bak.
Ian var med och hjälpte till med allt för första gången, han tappade inte fokus som han gjort tidigare - dock bakar vi så sällan, och när vi väl gör det så tröttnar han nog eftersom att jag är så uppe i varv, för finns det något jag är dålig på så är det att baka. Men dagens sockerkaka var... Obeskrivligt god. Får väll tacka Ian för det antar jag :-)

 
 
 
 
 
 



Jobb, skola och ingen förskola
Publicerat den

Fick sms igår kväll med en förfrågan om jag var intresserad av att jobba hela veckan vilket jag såklart var och idag, efter att ha gjort första dagen, så känner jag mig rätt trött med tanke på att jag hade en hel del plugg som väntade efter denna heltidsdag. Klockan är nu strax efter halv tolv och mina ögon går i kors men jag har ännu lite kvar att skriva på angående rehabilitering och habilitering. Har bestämt mig att jag ska skicka in uppgiften ikväll och då måste jag banne mig göra det också.

Nu idag har vi också fått tillbaka bekräftelsen från Hammarö kommun rörande uppsägningen av Elsas dagisplats. Japp, hon skulle börja i årsskiftet var tanken men efter att jag och Christian pratade ihop oss så tyckte vi att vi skulle vänta på obestämd tid. Det är ingen idé att sätta henne på dagis så länge hon inte verkligen behöver det, det går att pussla ihop det, och vi vet ju alla om att 1-åringar inte har något utbyte av dagis - trots att det faktiskt är många som behöver börja så tidigt och inte tar någon skada av det. Ian började när han var 1 år. Nu är det så att jag är vikarie i två pooler och jag kommer att kunna plugga på eftermiddagar när Christian kommer hem från jobbet och de få tillfällen jag ska vara på skolan kan vi få passning av nära och kära. Känns rätt ända ut i fingerspetsarna. 

 



Lik mamma
Publicerat den

Ser så många drag av mig själv i denna lilla guldklimp.
Konstigt nog är hon lik mamma men så otroligt söt ändå..
 
 
 
 
 



Dagar som går..
Publicerat den

Skulle in här och skriva, slutade med att jag skrev lite på ett arbete som jag tänkt bli färdig med senast på tisdag.
 
Hur som helst har vi haft det jätte bra de senaste dagarna. Vi var på leklandet igår för att leka och fika, bara vi fyra. Det var faktiskt mysigt trots att vi försökte få någon kompis att följa med. En heldag med familjen är aldrig fel.
Ian åkte massa rutschkana, snurrade på snurrsak(?), var i bollhavet med syrran, vi fikade och sedan upprepade i leken vidare några timmar. Blir absolut snart igen!

Idag har vi varit ute på landet och umgåtts med nära och kära och sedan har vi byggt på stugan, satt upp fönster idag - det börjar verkligen likna något. Ian har busat hela dagen och varit jätteglad bland löven och tillsammans med sina kusiner. Det är så härligt att se honom såhär spralligt glad. Lillasyster har varit nöjd hon också, om än lite trött på grund av sömnbrist. Kusinerna tog mer än gärna hand om Elsa och Elsa, som är galen i småtjejer klagade inte direkt när hon fick uppmärksamhet av 3 stycken. Strax innan vi gick hem kämpade Elsa ända ut i tårna för att få pussa var och en av töserna. Vi skrattade gott då det såg så jäkla kul ut. Hela munnen öppen med massvis av rinnande saliv.