Mössa
Publicerat den

Vill bara tipsa om en tjej som virkar massa olika fina saker på beställning.
Mer info om henne, skriv gärna...
 
Här är Elsa i sin fina mössa
 
 
 



Kamerafobi?
Publicerat den

Vet inte om jag har skrivit det förut men Ian är inne i någon period då han verkligen inte vill vara med på foto och går han med på att vara med på bild säger han oftast att det bara är för att han vill att morfar ska se honom (morfar läser nog bloggen rätt ofta va?).. 

Idag tog vi dessa bilder på morgonkvisten; på första bilden va han lite tveksam, och då frågade jag om han inte kunde se någotsånär glad ut och det resulterade i följande bilder:
 
 



Stol dags..
Publicerat den

Efter att Elsa har påvisat att hon vill sitta upp (hon drar sig upp från lutande läge) kände vi att det var dags att skaffa en stol åt henne. Det lutade mot att köpa någon mer klassig stol men när vi var och kikade så kom vi ändå fram till att denna är en av dom som passar vårt behov bäst. Man ska inte underskatta billiga ting. 
 
Ian tycker att det är superkul när lillan sitter i sin stol, han brukar lägga till henne sina leksaker och snosar på hennes fötter som dinglar ner.. Och sen låtsas han att hon är en del av en lek som jag inte förstått mig på ännu.

 
 



När man som minst anar det...
Publicerat den

De senaste dagarna har varit lite omtumlande jobbiga. Inte alls långt efter att jag skrev inlägget om Ians milda trots blev allt så mycket värre och det är svårt att bedöma om det är trots eller svartsjuka som visar sig. Mest troligt är det ju trots eftersom att vi har hört att han uppvisar samma beteende på dagis och hemma hos mormor och morfar, alltså på de ställen han oftast är och känner sig bekväm. Han är fortfarande världens mest omtänksamma person, men han flummar till sig stundvis och när han väl har "trillat dit" så är det kört sen. Höll på att inte ta mig hem från dagis med honom förra veckan, samt att han retar mig med att springa ut i vägen när det kommer bilar (vilket han har varit så noga med att aldrig göra, då vi har förklarat hur farligt det är).. Ja men, sånna saker. Han skriker att vi är dumma, att han vill att vi ska gå iväg o.s.v. Och det är klart att det tar på en när man inte är van att höra sånt.. Men jag räknar med att det är något man får stå ut med. Men som Ians visa faster en gång sa "Man får välja sina fighter" så valde jag att behålla honom hemma från dagis idag, ge honom tid att få känna att han fortfarande är mammas lilla pojke, dels för att dagis idag var en fajt som jag inte kunde vinna utan att bli totalt frustrerad på honom och dels för att jag vill ge honom den tiden med mig som han kanske vill ha, jag vet ju inte om det beror på att han känner sig lite utanför. Och helt ärligt tycker jag att dagen har varit bättre än vad den hade varit ifall han skulle ha varit på dagis. Han lekte lugnt tillsammans med mig och syrran här hemma - i sina nya skor som jag köpte till honom igår då jag var iväg och köpte skor och kläder till mig själv. 
 
Vi har även, med tanke på trotsen, börjat med att belöna honom med stickers (klistermärken) som han sätter upp på ett papper när han skött sig extra bra. Detta är en bra morot då han älskar stickers och helst skulle vilja ha alla i hela världen. Så när vi märker att han börjar trilla dit i sitt trotsiga beteende så påminner vi honom om hur han kommer få välja ett valfritt klistermärke och sätta upp på sitt papper som han är så stolt över, och då brukar han faktiskt ta sig samman. Lite av en win-win situation. 
 
För en stund sedan åkte Ian med till leklandet med faster, D och kusinerna J och W. 
Fick en bild mmsad till mig med en riktigt glad kille i rutschkanan!
 
 
 



Träning
Publicerat den


Har nyss gymmat en halvtimme och sitter och väntar på att mitt pass ska dra igång. 25minuters TRX.. Ångrar nästan att jag tagit ut mig på gymmet, kommer bli tufft. 









Ramar
Publicerat den


Idag har jag rustat upp dessa fina ramar som jag har målat vita och sedan slipat upp till detta.. Nu väntas bara leverans med framkallade bilder så att även smulan kan ta plats på våra väggar!



Fredagsgott
Publicerat den

Just nu är pappsen och Ian iväg och handlar fredagsmaten som kommer bestå av fahjita. Så himla gott!
Därefter, när maten är smält, ska jag lämna pappa och barn hemma och dra mig till gymmet för lite fredagsnöje.. 

Idag har bara varit en slapp hemma-dag som varit uppskattad av båda barnen. Spelade lite "lille storm" med Ian förut men annars jag vi mest lallat runt (ett uttryck jag använt flitigt sen det uppkom på farmen).. 







Skridskor
Publicerat den

 
I lördags åkte Ian skridskor första gången på riktigt med pappa Chrille! 
Han tyckte att det var halkigt, sa han.
Nu tror jag att bandy-spelaren i Chrille önskar att Ian finner någon form av intresse i skridskor..
 
 
 
 



Älskar dig!
Publicerat den

 



Mysa
Publicerat den

 
 



Leklandet
Publicerat den

 
I söndags var det meningen att vi skulle träffa Elin för att åka till Mariebergsskogen så att Ian äntligen kunde få lämna av sina tuttar till grisarna, men det visade sig vara så att de små grisarna inte är ute året runt så därför, samt att vädret var väldigt tråkigt, valde vi att istället åka till Leklandet. Det var väldigt kul. Vi lekte, kastade saker på varandra, åkte massvis med rutschkana, hade med lätthet kunnat stanna några timmar till men tillslut var det stängning.
 
 
 



Våra morgnar
Publicerat den

Är det något som är mysigt så är det våra morgnar. Har turen att ha barn som sover hela nätter. Ian gjorde ju absolut inte det som bebis, men Elsa har gjort det sedan dag ett. 

Hur som helst är det så mysigt att vi alla vaknar ungefär samtidigt. Att Ian har sin rutin att vilja äta frukost vid soffan, vilket han får (endast vid frukost).. Att han vill att vi ska kolla på något barnprogram och samtidigt gosa med sin syrra. Och syrran är lika glad över att gosa med honom. Allt synkar så bra.






Framtiden
Publicerat den

Ian spexade hemma hos sina kusiner. Grabbarna grus var så goa med varandra också, de kramades och gosade, W delade med sig av sina stickers och sa sen "jag gillar att vara med dig" till Ian. 

Hoppas att de hänger ihop genom livet, att de kommer umgås och busa och att de, när de blir äldre, kan hitta trygghet i varandra. Att de kan prata om saker man kanske inte vill ta med sin morsa och farsa.. En bästis med andra ord! 



Alla hjärtans dag
Publicerat den

 
 Här hemma har det slagits in lite presenter till min lilla familj på allahjärtansdag.
Är så tacksam för all kärlek de ger mig varje dag året runt!
Nu väntar vi in att pappa ska komma hem från jobbet. Ian räknar ner till han ska få gelehjärtan.

 



Svartvitt
Publicerat den

Ian är så mån om sin lillasyster och vill nästan alltid vara henne nära och
som tur är så älskar Elsa att ha Ians närvaro. Förutom när han skriker. Hon tittar så stort på sin storebror mest hela tiden, följer honom med blicken och kan ibland bli ledsen när han inte längre är inom sikte. Men då kommer Ian alltid tillbaks för att trösta henne. Dom är för underbara.

Dessa bilder var från igår när Ian ville ha det mysigt i soffan. Han bunkrade upp med kuddar och båda filtarna skulle vara med och det var viktigt att Elli-bell hade mer filt än han själv. Förövrigt märktes det att Elsa tyckte att det var jättehärligt att sitta upprätt med stöd. Hon börjar också bli stor, denna lilla varlese som jag minns så väl som dagsfärsk.

 



Klänningar/tunikor
Publicerat den

Lite nytt från NOA NOA