Älsko
Publicerat den


Spralle-gubben med sin "(t)elefant" som är från när jag var liten <3



Mina fina
Publicerat den

 
Skulle kunna gå genom eld och vatten för er, mina fina barn <3



Elsas första tand
Publicerat den

Idag bröt Elsas första tand igenom. Mammas lilla tjej har ett litet risgryn till vänster-framtand där nere och har verkligen gjort sig hörd under de forna dagarna som passerat. Vi fattade ju att det hade med tänderna att göra, för hon har under minst 2 veckor varit lite annorlunda där nere i munnen, man har kunnat känna att tandköttet varit svullet, men det har också synts på hennes vänstersida där fram att något var påväg upp. Hon har inte heller gärna velat att man ska känna, men inte minst har hennes humör inte varit detsamma. Hoppas nu på några veckors vila från hennes natt-skrik, innan nästa tand ska upp.
Brorsan Ian har haft det roligt idag också. Direkt efter frukost gick vi till mormor och morfars trädgård där vi inte var länge innan Ians vän (granntösen till mina föräldrar) kikade förbi och lekte med honom. De har det roligt med att plocka skott från mina föräldrars träd och samla i diverse hinkar/burkar för att stolt visa upp. Jätte kul att Ian har vänner, även om han inte alltid behandlar dem så trevligt. Haha. Han skriker så mycket att de själva säger till honom att de får ont i öronen (utan att jag har påpekat det först) och sen vill han ju ogärna att de ska leka med något som tillhör honom, och denna fas har han ju inte alltid varit i, som många andra barn varit i. Utan den kom först nu, annars har han alltid varit väldigt mån om att alla ska ha tillgång till att leka med något.
 
Jag själv kunde väll haft lite bättre flyt idag. Jag var ner till affären på lunchen för att handla med mig sallad och lite så, och så skulle jag hämta ut två paket. Det ena behövdes ingen legitimation för, medan det andra behövde det. Och så hade olyckligt nog mitt pass gått ut och blivit ogiltigt. Panik. Fick ju inte hämta ut paketet, men jag ska till polisen imorgon och förnya passet och förhoppningsvis har jag mitt pass ganska snart så att jag hinner hämta ut paketet innan grejerna returneras.  
 
 
 



Odling
Publicerat den

Vet ju att säsongen för utomhusplantering i stort sett är över, men örter/kryddor kan odlas inomhus året runt.
Jag är så himla sugen på att skaffa några odlingssäckar och dra igång. Köpa ekologisk jord, naturlig näring - så att de blir ekologiskt odlade, så man kan ha en liten del av sitt skafferi som man vet säkert inte är besprutat.
Tur att min pappa är kunnig på området, för jag måste luska ut hur jag ska göra med dräneringshålet, då jag antagligen behöver lägga något smart under odlingssäckarna för att slippa överflödigt vatten.
I köket har vi i alla fall en perfekt fönsterbräda där vi skulle kunna göra plats för att ha odling av ätbara växter på vinterhalvåret. Ska skaffa en sån där häftig odlingsstation med ljus.
 
 
 



Sjutton snabba frågor till Ian - 3 år (ocensurerat)
Publicerat den

 

1. Vilken är din favorit mat?
- Sallad och kyckling som man har på, det tycker jag om.

 

2. Vad tycker du om att göra?
- Jag tycker om att leka och att gråta.

 

3. Finns det nått du inte tycker om?
- Nej, jo, det finns något jag inte tycker om - att dansa på rumpan.

 

4. Vilken är din favorit färg?
- Det är blått.

 

5. Har du nått favorit djur?
- Ja, Hugo. Han är bakom din stol.

 

6. Vad heter din bästa kompis?
- Det är.... Öm... En uggla. En uggla menar jag, en sån uggla.

 

7. Vad gör dig glad?
- Om dig, såklart, det vet jag väll.

 

8. Vad gör dig ledsen?
- Jag vet inte nog..

 

9. Vad är din favorit sång?
- Det är krokodilen.

 

10. Vilken är din favoritperson i hela världen?
- Det är morfar. Kan jag få en smoothie nu?

 

11. Vilket djur skulle du vilja vara?
- Många djur skulle jag vilja vara. En findus. Kan du skriva mycket djur?

 

12. Vilken är din favorit film?
- Det är pumba, mamma.

 

13. Vad är det bästa med din lillasyster?
- Det är... att hon leker med mig, att hon går med mig..


14. Vad är det bästa med dig då?
- Det är att jag går och pratar.

 

15. Vad vill du bli när du blir stor?
- Jag vill bli... en annan pojke som är Ian.

 

16. Men vad vill du jobba med då?
- Jag vill jobba med en doktorsväska.

17. Vad tror du att Elsa vill bli när hon blir stor?
- Hon vill bli doktor också, och jag med. Kan jag få lite smoothie nu?

 

 



Huvudvärk
Publicerat den

Hade världens huvudvärk och blixtar framför ögonen igår kväll och inatt. Jag vaknade på natten och hade sån skärande huvudvärk att jag var tvungen att gå upp och ta panodil - och det säger mycket, för jag brukar sällan ta något mot värk. Brukar härda ut, och tillslut släpper det. Men idag har jag verkligen varit helt borta i huvudet och precis idag har Ian haft en riktig trotsdag, men det har gått finfint ändå om man ser till det stora hela. Det är en ny dag imorgon, och förhoppningsvis en bättre dag.

 

Känner mig nu bättre och ikväll, efter att Chrille hämtat Ian som lekte med mina föräldrars grannbarn, så tillagade jag snitzel i ugnen, vilket blev sådär i slutresultatet. Lyckas aldrig så som min mamma, men så är ju "mammas mat" alltid bäst, om hon kan laga mat, vill säga.

 

Bjuder på en bild av Hugo som vid ett tillfälle var riktigt hungrig, hemma hos mina föräldrar.

 

 

 

 




Shopping
Publicerat den

Söndagen bjöd på shoppingrunda på Bergviks Köpcenter. Jag är verkligen ingen person som älskar att strossa i affärer, snarare tvärttom. Nästan alla kläder jag köper till mig själv, och barnen, är köpta online. Men nån gång då och då är det mysigt att få komma ut och handla lite på riktigt, och då helst barnfri, samt vid någon tidpunkt då det inte är så mycket folk i affärerna. Jag hatar att trängas.
Vi lyckades pricka in det perfekt, alla låg väll på stranden och glassade i värmen snarare än att vara och handla.
Hur som helst så gjorde jag massor av kap - det var en riktigt bra runda. Fick med mig 10 plagg hem, samt present från Chrille på väskshoppen där jag handlade en super fin väska och en ny ståtlig plånbok. Så himla nöjd!
 
Ian var hos sina kusiner under tiden vi var iväg, så vi åkte dit efteråt och umgicks lite, Ian fick hamburgare och så. Därefter var planen att vi skulle åka och bada, men ovädret som drog in var ett faktum.
 
 
 
 
 



Badboys
Publicerat den

Vi var som sagt nere vid sjön på förmiddagen tillsammans med Sara och Albin. De små tokarna var svåra att få på bild tillsammans men det kommer väll tids nog, när de kan samspela lite bättre.
 
 



Sthlms-udden
Publicerat den

Jag och barnen fick äntligen till en träff med Sara och Albin som vi har väntat på så länge nu. Vi bor inte så långt ifrån varandra men ändå så klaffar inte alltid tidsschemat när vi ska ses. Vi bestämde oss för bad, vilket var underbart. Älskar Stockholmsudden med det fina vattnet för småttingar att leka i, känslan att vara hemma nere i hamnen är så underbar, här nere växte jag upp med min mormor och morfar då vi var där ofta och matade ankor och svanar - de bodde bara ett stenkast därifrån, precis som vi nu gör. Nu ska mina barn få växa upp här och mata ankorna.
 
Barnen lekte och Ians kompis, Albin, var hur tuff som helst och gick ut med sin mamma i vattnet utan problem. Min lille fegis tog det lite mer försiktigt men tyckte att det var kul, vilket är hela poängen.
Elsa sov mestadels av tiden.
 
Mer bilder kommer sen..



Pappafritt
Publicerat den

Vi har haft en mamma/barn-mys-kväll med lite gott att äta och dricka och film i soffan ända in på de sena timmarna. Ian valde film, Bog och hans vänner eller något sånt - riktigt kul film faktiskt. Pappa Chrille kommer hem imorgon då han idag, efter jobbet, åkte iväg för att fortsätta på vårt stugbygge.. 

Hur som helst så satt jag och Ian i soffan ganska länge innan han tillslut ville gå och lägga sig frivilligt. Jag berättade då att han skulle få sova bredvid mig, jag bäddade om honom och så, han blev ju jätte glad - men nu när jag skulle lägga mig så hade han gått över till sin egen säng. Hur ska man tolka det? Haha. 






Ute krypare
Publicerat den

Elsa är ingen krypare även om jag vetat att hon innerst inne kan. Det blev bevisat idag, då hon blev nersläppt på gräsmattam och faktiskt kröp iväg, hon ville inte åla sig så hon gav sig fan på att krypa och det funkade. Väl hemma ålar hon på som vanligt. Gulliga lilla ♡ 






Napphållare
Publicerat den

Pysslat ihop några napphållare. Det var ju bättre sent än aldrig. Faktiskt Elsas allra första napphållare.. 
 



Bada
Publicerat den

När Chrille hade slutat på jobbet packade vi ihop oss och åkte till Räggårdsviken för ett dopp.
Ian är väldigt feg för vatten och skrek som en dåre när han och Chrille gick ut. Samtidigt ville han inte upp, men stundom skrek han så att folk måste ha trott att det hände något riktigt tragiskt. Men tillslut så sken han upp när han fick sitta på pappas rygg och plaska.
 
Enkla Elsa å andra sidan var inte så enkel att ha att göra med. Hon vill i vattnet hon. Tanken var inte att hon skulle bada men det slutade ändå med att det inte var någon idé att försöka hejda henne. Hon liksom drog sig ner mot backen, satte sig ner på stenen med fötterna i vattnet för att plaska fötterna och sedan drog hon sig med hälarna för att komma ner i vattnet från den lilla uppbukten hon satt på. När hon väl satt där var hon den gladaste av ungar.
 
Nu är barnen nybadade och har precis somnat, jag har grejat med lite beställningar på armband och vi ska försöka oss på någon form av mys innan sängen kallar.
 
 
 



Trädgård
Publicerat den

Vi har gått upp tidigare några morgnar denna vecka, kanske vaknar vi tidigare än vanligt för att det blir så varmt i sovrummet - där vi tyvärr har morgonsol. Har alltid, när jag funderar över det, en vision om att det är ljuvligt att vakna upp till sol och fågelkvitter, men den visionen stämmer aldrig med verkligheten. För jag är vanligtvis svår att få upp på morgonen, till nackdel för mina barn, men jag har verkligen sån tur att de inte vaknar före 7.30 någonsin, så det brukar inte bli att man inte känner sig färdig-soven. Solen hjälper mig inte på morgonen, den gör mig snarare lite halvförbannad. Denna värme råder inte ens en fläkt på.
 
Hur som helst startade dagen tidigt, och i det här hushållet innebär frukost nu för tiden; en macka framför en barnfilm. Och helt ärligt, så får det vara. Tänker inte hymla om att Ian inte ser mycket på tv. Han älskar film. Men därefter snabbade jag ihop en diskmaskin innan vi gick hem till min mamma och hade det allmänt härligt ute i trädgården, Ian badade i poolen en stund, kissade på lite blommor, vattnade lite blommor med vanligt vatten, pratade lite med grannflickan som kom för att visa upp sin nya hov som hon skulle ha med sig till stranden - och så höll vi till inne, för det blev alldeles för varmt tillslut. Vi fikade med rabarberpaj och sedan gick vi hem för att möta pappa, då vi liksom många andra, skulle åka till stranden (läs:bergig strand).
 
 
 
 
 
 
 



Kök
Publicerat den

Har länge velat ordna ordentligt på barnens rum. Se till att de har en underbar sfär att leka och fantisera i. Och jag vill verkligen ha en hörna där Ian kan få göra det han älskar allra mest, och det är att få vara i ett kök. Jag vill ordna servis på hyllor, mathyllor och dylikt - men främst skaffa honom en ordentlig spis. Jag har kikat runt på de lite dyrare varianterna men ständigt återkommer jag till de riktigt fina hemma-fixade IKEAköken som föräldrar brukar piffa upp genom att måla med härliga pasteller för att få en unik touch. Likaså är jag sugen på att göra. Man underskattar många gånger IKEA och deras härliga utbud.
 
 
 



Kalas 2
Publicerat den

 
Under helgen hade vi ett utekalas för Ian med hans släktingar på pappsens sida samt
min ena bror med familj. Det blev många paket, mycket fika och lite grillkorv.
Kusinerna sprang omkring, stundom i lekparken utanför oss - härlig sommardag!
 
Kvällen avslutades med mat hemma hos mina föräldrar tillsammans med brorsan med familj som var här från Kristinehamn. Bäst att passa på när man väl ses.