Cirkus
Publicerat den

Vi såg ju fram emot att gå på cirkus under hela veckan. Vi hade verkligen planerat in för att det skulle passa in i vår kalender att komma iväg, för Ians skull, som inte har varit på cirkus tidigare - och eftersom att han är galen i elefanter kändes det så himla kul att få göra det här tillsammans med honom.

När vi kom dit var humöret på topp. Vi handlade lite popcorn och Ian fick en blinkande stav med en stjärna på toppen. Men redan direkt efter att det hade börjat förstod jag direkt vad det här var för typ av cirkus. Jag kan ju säga såhär: Det var en cirkus för män. INTE BARN. 

Elefanterna var inne i 10 minuter - resten av tiden var det massa tjejer som var inne och åmade sig. Och jag menar på det sexiga sättet. Det var som att vara på en strippklubb skulle jag kunna tänka mig. Och det kändes riktigt jävla opassande att man har betalt 1000kr för något som skulle gynna Ian, när det istället blev... snuskigt...
De var inga akrobater direkt heller.. 

Ian verkade slutligen nöjd iallafall, trots att han mesta dels av tiden satt och gjorde massa uttråkade ljud med munnen, stod med ryggen mot cirkusen o.s.v. För den lilla stunden han fick se och klappa elefanterna var guld värt och då glömdes det tråkiga (för oss vuxna: snuskiga) bort..
 
 

 



Senaste dagarna
Publicerat den

Har varit dålig med uppdatering de senaste dagarna i och med alla förändringar som skett. Jag ska inte sticka under stolen med att det har varit mycket upp och ner, framförallt med skolan då det har krånglat massor. De kunde inte bestämma sig för om jag skulle få plugga, eftersom att jag har alla ämnen jag behöver för att arbeta som undersköterska. Men jag saknar fördjupningskurser för att få ett diplom. Så nu är jag utrustad med två terminers studier, ska klämma in ett högskoleprov i detta - för att sedan söka in till diverse utbildningar som jag på lång sikt vill komma in på universitet. Det skulle ligga bra i tiden om jag kommer in på någon av dem till nästa höst. Annars får jag lägga det på is och arbeta som usk tillsvidare. 

Barnen har det bra. Ian trivs som fisken i vattnet på förskolan och jag älskar avdelningen, de är ute mycket - pysslar och Ian har fått massvis med kompisar och verkar vara så himla nöjd själv, och det gör ju allt för mig. 
Elsa är som vanligt, glad och lugn, och står alltmer utan att hålla i sig - snart kommer hon nog gå. Försökte få henne att gå några steg mot mig här förut och det går sisådär 1 steg. 

Idag har jag iallafall jobbat hos min svärfar några timmar och Christian kom dit med Elsa och hälsade på efter att de hade varit iväg och handlat lite kläder på bergvik och strax efter att de hade åkt därifrån var det lunch. Då åkte jag och min svåger (som jobbar på svärfars företag) och käkade mat nere vid Mörudden. Åt en otroligt god snitzel med grönpepparsås. Himmelskt gott alltså!!
 
 



Storbarnsavdelning
Publicerat den

Efter att ha gått på småbarnsavdelning ganska länge, fast att han mentalt har varit redo för att börja på storbarnsavdelning, var det äntligen dags. Ian är nu officiellt med de stora barnen, på den stora gården och kan leka med barn som han har bättre utbyte av. Vi ångrar inte en sekund att han får gå på förskolan fast att Chrille är hemma med Elsa. För Ian behöver den tiden. Han VILL HA den tiden. 
Det är fullt möjligt att stimulera sina barn på många plan och länge, men det är inte möjligt längre med Ian. För att det skulle vara möjligt behöver han umgås med andra stora barn på dagtid, barn som leker så som han gör - och de finns ju inte hemma, de finns på förskolan eftersom att föräldrarna jobbar. Och nu, dag 2 på nya avdelningen ville han knappt följa med oss hem och har redan nu fått ett bättre humör, vilket alltså var som jag trodde på grund av stimuleringen han fått av att umgås med andra barn.
Det var så roligt när vi skulle gå hem idag (jag följde med Chrille och Elsa för att hämta honom) och då ropade de stora grabbarna efter honom "Heeejdå Ian". Att han har fått kompisar, nya ansikten, betyder så mycket för en och man blir varm om hjärtat. Barn behöver kompisar utöver familj och släkt - så är det bara. Och jag är så glad över att det har gått så bra och utan bekymmer trots att han varit hemma hela sommaren. 

 



Utelek
Publicerat den

Idag har jag pluggat som en gnu. Gjort färdigt jätte mycket och tyckt att det varit riktigt kul att jobba och söka information om intressanta saker. Nu hoppas jag verkligen att det visar sig vara bra nog då jag får feedback från lärarna! 

Här kommer lite bilder från i lördags då vi var ute och lekte med Sara och Albin

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 



Elsa 9 mån
Publicerat den

Vad kan Elsa vid nio månader?

Jag gjorde ju en sån för Ian när han var 9 månader. Det är ju omöjligt att få med allt hon kan men jag skriver det "stora".

  • Hon säger "tutte" "titta" "där"
  • Hon kryper
  • Hon går längst med möbler
  • Hon kan stå några sekunder utan stöd
  • Hon kan ta något steg framåt mellan två saker.
  • Hon kan sätta sig från krypande/stående
  • Hon tittar efter Hugo om man frågar vart Hugo är.
 
 



Skolstart
Publicerat den

Det har stått still här i några dagar men allt har varit sig likt. Elsa blev 9 månader för några dagar sedan och livet knallar på. Jag gjorde min första dag på skolan i Forshaga idag, ska annars studera på distans - men man har ju lite närträffar. Ska plugga färdigt min undersköterskeutbildning och ladda på mig lite kurser inför våren, då jag ska söka lite olika utbildningar. Jag kom ju inte in på mitt förstahandsval - som väntat, men jag ska försöka nästa gång igen - både på sjuksköterskeutbildning och läkarsekreterare.  

Pappa Chrille är ju hemma och är föräldraledig fram till årsskiftet, så vi har lite tid att spendera med varandra om dagarna. Imorgon ska vi väll hitta på något med barnen, då Ian börjar på förskolan på onsdag efter ett långt sommarlov.
 
 
 



Lördags
Publicerat den

I lördags träffade vi Albin och Sara i en lekpark här i närheten. Ian fick sitt sur-beteende som han brukar få titt som tätt nu för tiden när han träffar andra barn, men det släppte mer och mer, och om vi hade varit kvar en längre stund så hade han nog varit helt "bra" ifrån sina tokiga idéer. Men vi hade ju ett 1års-kalas att göra oss iordning inför..
 
 
 



Tomatplantan bjuder på det årliga godiset..
Publicerat den

Idag har Ian varit med och plockat av tre mogna tomater från plantan, men vi la dem i en burk på balkongen så att de ska dra till sig lite mer sol. De är lite väl syrliga när de precis har rödnat. Så härligt när de börjar komma!
I augusti brukar vi sällan handla tomater, som ni förstår..
 
 



Blomkålspizza: Bild
Publicerat den

Bilder från baket av blomkålspizza. Använde min mix från Tupperware till att finhacka min blomkål.
 
 



Armband
Publicerat den

Ett av de nya armbanden som finns att köpa nu..






Ute
Publicerat den






<3
Publicerat den

Tänker på dig ofta, fina människa. Din syster skickade mig denna fina bild från barndomen. Jag är övertygad om att du har det bra där du är och att du slänger ett öga på de som stod dig närmast. De saknar dig så obeskrivligt mycket.
 
 
 
 



Tand #2
Publicerat den

Mammas lilla flicka har fått tand nummer två idag. Precis bredvid den första. Så sött!
Har sett att den varit påväg i flera dagar nu men när jag har känt så har jag hela tiden misstagit mig då jag känt av den första tanden. Men idag syns den så väl, så jag räknar att den kom idag.
 
 
 
 



Blomkålspizza
Publicerat den

Vad ser detta ut som? Pizza. Onyttigt. Nej, inte direkt. För det är blomkålspizza där botten är gjord av blomkål. Det måste vara bland de nyttigare sakerna du kan äta. Bara att toppa med det man gillar allra bäst och äta med gott samvete. Ian älskade detta och det är ju toppen!



Klipptid
Publicerat den

Denna lilla pojk har fått sin första klipptid hos hårfrisör på onsdag..
 
 



Giftemål
Publicerat den

Under helgen var vi på kalas för Ian och Elsas minsta kusin som fyller 1. Men vad vi inte hade en aning om i samma veva som det spelades barnlåtar från familje-bandet på den lilla scen de byggt, var att min bror och hans flickvän gick hand i hand mot att gifta sig bredvid scenen. En riktig överraskning.