Babyfilt
Publicerat den

Ägnade förmiddagen åt att sy en varm babyfilt till babyskyddet.
Det blev ju såklart lite små"fel" eftersom att jag är nybörjare, såsom att min exklusiva söm (den sista jag gjorde runtom) inte blev jämn hela vägen runt, men man blir stadigare på handen såsmåningom.
 
Blev relativt nöjd faktiskt och ska givetvis göra fler filtar i olika färger och mönster, fast alltid med ena sidan i fleece. Testade tillsist i babyskyddet med Ians docka i. Dockan satt som en prins. 
 
Har nu massor av tyg kvar som jag planerar att göra bland annat en mössa till Ian av.
 
 
 

 
 



Öppnis och bm
Publicerat den

Igår, innan mitt besök hos barnmorskan, var vi på öppna förskolan. 
Det var tjockt med folk denna fredag och Ian tyckte att det var jätte skoj. 
Han lekte med bilar, tåg, vid spisen och i dockskåpet där det bodde kaniner. 
Vi fikade med vatten och klementin och "degade" därefter med lite play-dough lera.
 
Väl hos barnmorskan togs det blodtryck, vi pratade lite om pulsen, hur jag mår. 
Sedan lyssnade vi på hjärtljuden och mätte magen. Förra gången låg jag lite under den grova linjen, nu låg jag precis på. Så det är bra. Hon kände även efter hur bebisen låg och hur långt ner huvudet var. 
Huvudet var väldigt långt ner, hon sa att hon var tvungen att "gräva" ganska djupt för att få fatt i huvudet. 
Detta kunde innebära att bebisen inte behöver vara så långt bort från att födas men det behövde det ju inte betyda heller. Vore väll skönt om det vore så dock. Sålänge bebisen kommer ut för att den mår bra och inget annat. 
 
 



Varm jacka
Publicerat den

Ian i sin nya fina jacka
 
 



Sjukt trött
Publicerat den

Inte för att vara gravid-tjatig om hur dåligt jag mår nu såhär i slutet av graviditeten, men fyfan säger jag för mina dåliga dagar som tyvärr blivit alltfler.
Jag tror inte att någon som inte själv upplevt varken foglossning eller hög puls riktigt vet vad de säger/menar när de säger att de förstår. Det är omöjligt att förstå hur en människa mår med 120 pulsslag i minuten när de vaknar upp i sängen på morgonen. Den pulsen följer mig hela dagen, och blir givetvis högre när jag gör något.
Jag är så grymt jäkla trött och kommer behöva tid till att återhämta mig när det här är över. Kommer inte springa runt så som jag gjorde de första dagarna när Ian var född. Vi var överallt. På bergvik, i hundgården, hos alla släktingar - då orkade man, jag var utvilad och hade inte de krämpor jag nu har haft och som suger musten ur mig dag som natt.
Jag hoppas att den höga pulsen försvinner i samband med att jag inte längre är gravid, det skulle vara en befrielse, (det kan tyvärr ta några månader enligt läkaren jag har träffat) men i värsta fall så beror det på något annat och då måste vi leta vidare efter orsaken. Varit på EKG som är normalt, vilket såklart lugnar en hel del - men oron finns ju alltid där.
Jag klarar verkligen inte av någon som helst press. Och vi lever ett pressat samhälle. Så fort någon ställer krav eller är allmänt jobbig/tjatig på mig eller om jag som sagt måste göra något fysiskt krävande är jag HELT slutkörd. Vill bara skrika åt folk, vilket jag ibland gör med följdkommentaren: "Jag vet att jag har humörsvängningar men jag mår inte bra". Och det är jättesvårt att må så/ha det så när man är mamma till en liten tvååring som givetvis inte kan vara tyst. Så all min energi går åt till att orka vara en bra mamma till Ian. Jag är stolt över att jag lyckats med detta trots hur jag mår, att inte Ian får ut för att jag är trött och sliten. 
Jag somnar med lätthet klockan 21 på kvällen, och det är alltid med mina hjärtslag dundrande i mina öron. Hade man kunnat kräva att ens barn skulle ut i vecka 37 (då de anses vara fullgångna) så hade jag gjort det. Men nu måste man gilla läget och se framåt och ta tillvara på tiden som är nu. Det försöker jag göra till högsta grad.
 
Här finner jag mitt lugn



Första övningskörningen
Publicerat den

Min första övningskörning med T var väldigt svettig till en början. 
Jäklar vad jag var nervös trots att vi var på ett utomordentligt ställe att börja på. 
Efter ett x-antal kärringstopp verkade det som att jag äntligen fattade vad det handlade om, ju mer jag tänkte på vad jag gjorde desto lättare blev det fel. Så det var tusen gånger bättre de stunder då jag bestämde mig för att vara lite självsäker och bara lyssna istället för att ifrågasätta. Sen slirade jag lite väl på kopplingen och det luktade pyton, vilket är en annan femma. Men överlag tror jag att jag ska vara stolt över det jag lyckades göra på min allra första körning och det ska jag inte bara klappa mig själv på axeln för utan även min fina svägerska!
 
 



Höstteckning
Publicerat den

Efter att Ian kommit hem från dagis hade jag inplanerat att vi skulle gå ut och leta efter fina löv att klistra på ett papper och pynta lite fint. Det allra roligaste enligt Ian var ju att klistra på stickers som jag köpte härromdagen till att pimpa hans paket med, men det blev massor över som kom till användning idag. 
Nu är teckningen upphängd på Ians rum!
Superkanon fin..
 
 



Ljuva ljung
Publicerat den

Vaknade upp med en sån energi idag. Kanske beror på att jag inte behövt gå på toa mer än en gång inatt och att Ian faktiskt har sovit bra under natten och att jag därmed fick lite mer sammanhängande sömn. 
Träffade en gammal vän från barndomen förut och vi planerar att återuppta vänskapen, vilket är kul. Underbart skönt att spendera förmiddagen och 3 timmar fram i solen nere vid sjön tillsammans med Hugo och henne och bara prata om såväl gammalt som nytt. Det var så varmt och härligt, nästan lite somrigt. Men hösten kom snabbt tillbaka, då jag hade köpt med mig ljung hem från affären för bara 15 kronor. Ljungen väntade på mig i cykelkorgen i höstsolens sken och är nu satt i kruka på balkongen. 
 
 
 
 



Presenter
Publicerat den

Nu har jag passat på att slå in presenterna som Ian ska få från lill*n när dom träffas för första gången.
Vill att han ska öppna NU.. Han kommer bli så glad!

 



Vacker kväll
Publicerat den

Kvällen kan bara beskrivas som magisk. Älskar höstkänslan och allt vad den innebär!
Att sitta här alla tre och bara gosa är underbart. Ian fick in lite lek med pappas gamla "gogos" också. Dom klättrade tydligen galet på vår fina lykta. 
 
Nu är Ian nyduschad och har precis borstat tänderna och har just gått med pappa och lagt sig för att sova.
Själv sitter jag på balkongen och känner den ljuva doften av hallon (doftljus) och ser när fabriken sprutar ut sin rök i den smått rosa horisonten. Himla vackert! Älskar min hemkommun. 
 



Målarmorgon
Publicerat den


Målade lite här på morgonen. Stolt var han och hämtade pappa för att visa sin fina teckning sen!
Nu ska pappsen till sin bandyträning och vi ska till mormor och morfar och äta lunch. Prima skinka en söndag.

 
 



Hemmagjort babynest
Publicerat den

Jag lämnade beskrivning (från en hemsida) till svärmor för ett tag sedan och hoppades på att hon skulle kunna göra ett babynest åt oss innan bebisen anländer. Sagt och gjort så hade hon köpt hem dessa underbara tyger och skulle göra en "test". Duktig som hon är så blev testet, enligt mig, perfekt. Och nästan exakt i de tygerna som jag skulle ha valt när hon sen skulle göra den riktiga till oss. Så jag var snabbt sugen på denna. Och visst fick vi ta denna. 
 
Så är någon sugen på ett välsytt, mjukt, fint och gosigt babynest så är det bara att höra av sig. 
 
Nu ska jag försöka mig på att göra lite egna dregglisar, mössor och möjligtvis en egen amningskudde med såna där styrolitkulor som stoppningSka även försöka sy lite sängkläder i samma mönster som babynestet både till Ian och lill*n i magen. Älskar det bruna med moln och prickar men det är fint i de andra färgerna som finns också.



Stugan
Publicerat den

Dagen startade tidigt igår och vi åkte direkt efter frukosten och var framme i stugan strax efter tio på morgonen. Vädret var så grymt härligt mot oss! Solen var framme och vinden var ganska stilla, men ändå denna lätta kylighet mot kinderna. Älskar det.
 
Jag är ganska handlingsförlamad då jag får ont i ryggen hur lätt som helst nu för tiden men jag försökte stoja och busa så mycket jag orkade på förmiddagen. Vi sparkade lite boll. Mest pappa, Ian och Ians farfar, men de som hade allra roligast tillsammans var faktiskt Ian och W (Ians kusin som är född året innan Ian). De lekte för första gången på ett sätt som jag inte sett dom leka förut, med ren glädje, sprang runt och höll varandra i handen, stundvis lite avundsjuka då de ville ha samma saker. Men de följde efter varandra ute på gården, gick ensamna till gungställningen/kanan och grejade, hoppade studsmatta och lite så. De plockade stenar i en skottkärra och hällde av dom på anvisad plats. Det var kul tyckte dom.
 
Ian sov dock ingen middag igår vilket resulterade i en något bestämd kille som väldigt ogärna ville att man skulle säga emot. Men fortfarande, han är aldrig riktigt omöjlig att ha att göra med. Jag tyckte att han höll humöret uppe jättebra, men han behöver verkligen den där vilan runt lunch, för sin egen skull. 
 
 



Blommor och stugbesök
Publicerat den

 
Vår fina växt blommar så fint återigen! Älskar att komma upp vissa morgnar och se att den slagit ut under natten. Tittade på den igårkväll och tänkte att den såg ut att vara påväg att vissna av, trots att jag skött den som jag ska. Idag hade den piggat på sig.
 
Idag är vi uppe med tuppen. Det är sällan det spelar någon roll för Ian när på dygnet han går och lägger sig, det blir som oftast ingen sovmorgon ändå. Så nu är klockan lite över 8 och frukosten har vi slängt i oss för länge sedan. Nu väntar vi på att klockan ska slå 8.30, då kommer även pappa upp ur sängen och äter frulle. Därefter är planen att vi ska åka till sommarstugan och vara där under dagen eftersom att det ser ut att bli fint väder även idag. Däremot ska jag försöka hinna att hämta ut Ians nya höstjacka som jag beställt över nätet. Jättefin i khakigrön som är en av mina favorit färger och också en färg som passar Ian väldigt bra då han nästan har khakigröna ögon, som min kära mormor också hade, bara att Ian har med en liten släng av brun i. Så himla fint!
 
 



Fallskärm med motor
Publicerat den

Igår var det hel eftermiddag/helkväll hos mina föräldrar. När Chrille och Ian kom vid 5-snåret ville Ian stanna ute och leka vilket vi gjorde. Han sa även att han ville träffa Sandra. Så Sandra och Hannah kom ut och pratade/busade lite med Ian. Medan Ian gungade fick vi syn på, vad Ian kallade "en ballong" och när det inte riktigt kändes rätt ändrade han sig till "flygplan". Det var iallafall en fallskärm med motor (?) och denna var mycket intressant enligt plutten och visst var det både häftigt och mysigt en sån här fin höstdag på en himmel utan moln. 
 
När vi varit ute ett bra tag var det dags att gå in och äta Tacos som mamma gjort iordning. 
Det var en mycket trevlig och lyckad kväll.
 
 



Kojbygge
Publicerat den

När pappsen och Ian kom hem från dagis igår var vi kreativa och byggde denna fina koja. Jätteavancerad som ni ser! Den var uppskattad och vi satt båda två där inne och Ian ville ha mer och mer saker med sig in, tillslut fick jag inte plats längre. Han märkte dock snabbt vad det var som han inte hade fått med sig in i kojan och det var ju hans Musse Pigg gubbe som vi köpte till honom tillsammans med Pluto i födelsedagspresent. Och denna lilla Musse tvingade han mig att leta efter tills jag knappt visste vad jag hette. Vi vände totalt upp och ned på hans Kids Concept-låda och vi konstaterade att Musse inte låg där, bara en jädrans massa bilar och dylikt. Men såpass mycket som jag känner min son så vet jag att han brukar stoppa ner vissa saker på sidan/bakom soffan, så jag bad honom att titta efter om han hade slängt ner Musse där. Och visst. Där var Musse.
Med glädje tog han med sig Musse och Pluto in till kojan igen och spenderade lite tid där innan han kom och gosade lite med mig. Av bilden att döma tror jag inte att det är speciellt svårt att se att han är trött.  
 



Packa väskorna
Publicerat den

Jag tänkte att det kunde vara en fin idé att såhär i vecka 35 ha väskorna redo inför förlossningen.
Planen är att förhoppningsvis inte behöva vara kvar, som jag behövde med Ian, men man vet ju aldrig och jag minns ju vilka saker jag hade önskat att jag hade packat med då, som jag inte gjorde - likaså vad som kan stanna hemma, för visst blev det mycket onödigheter.