Tråkig morsa
Publicerat den

Igår var nog den första dagen jag någonsin känt mig som en usel förälder, jag var sådär äckligt trött. För Ian var dagen extrem-tråkig antar jag, fast att han aldrig riktigt klagade. Men jag orkade verkligen inte ta tag i dagen och fånga den, vi blev inne ända tills att pappa kom hem och då var han så uppe i varv att jag sa till Christian att vi borde åka någonstans så att han får springa av sig, men klockan var mycket och vi väntade besök och skulle hinna med att handla på Coop.

Idag har vi haft en lekmorgon. Jag ska alldeles strax planera för lunchen och därefter ska vi till mormor och leka lite.. Ska ta med oss regnkläder så att vi kan vara ute i lekparken och på gården ifall Ian känner för det.
I eftermiddag ska vi ta en sväng till köpbarnvagn och kika på julklapp till bebis samt att jag ska in på jysk och skaffa sån där gardinspiral till Ians rum, ska nämligen sätta upp smågardiner i hans leksakshylla.
 
Här är en nyduschad Ian som ville grimaschera för kameran. "Ta kort!! Ta kort"
 



Det här med att sluta med tutte
Publicerat den

 
Vi hade en period då vi försökte tvinga till oss att Ian skulle acceptera att tutten endast fick användas i sängen. Om han då skulle krångla skulle vi hänvisa honom dit så fick han sitta där och tutta tills han skulle inse att det är roligare att vara uppe/ute och leka.
Vi behövde aldrig komma dit då han accepterade det någorlunda bra, men sen kom tutten så smått tillbaka till vardagen och han började med att han skulle ha med sig två, gärna fem, tuttar vart han än skulle. Han har också blivit beroende av sin snuttefilt och sin "Hugo" (men det är fortfarande hanterbart). Och nuförst är det svårt att vänja av tutten, även om vi under hela graviditeten försökt. Vi var inte konsekventa nog. Och nu.. Nu känns det ju bara grymt att ta ifrån honom tutten när han ska bli storebror till en liten som kanske kommer börja med tutte. Så vi planerar väll så smått för att låta honom fortsätta med den, tills att vi hittar något som fungerar utan större protester - vi vill inte ge oss in i ett krig med honom nu - men till sommaren ska han vara tutt-fri, det är helt bestämt. Oavsett hur han vill göra det, om vi ska åka och ge dom till grisarna på Mariebergsskogen (det är det jag tror skulle funka bäst) så kommer vi förhoppningsvis lyckas. Det är väll inte optimalt att han ska få fortsätta hur länge till som helst, oavsett om han får småsyskon eller ej.



BF
Publicerat den

 
Hade redan gjort mig van med tanken på att jag skulle gå över och nu pekar ju allt mot att det inte blir något idag. Idag har vi BF-dag. Jag känner inget speciellt nu efter att jag har gått upp ur sängen, det är kvällarna, nätterna och tidiga morgnar som är värst. Undrar verkligen när det ska dra igång. Jag orkar inte gå över tiden speciellt länge, bebis. Bestäm dig för att komma ut till brorsan och dina föräldrar nu!!
 
 



Familjegympa
Publicerat den

 
På Halloweenpartyt fick vi nys om något som kallas för familjegympa som man kan gå på med barn från 2 år och uppåt. Jag och Christian hade ironiskt nog haft en dialog om att börja med något liknande tillsammans med Ian. Dels för att ha kul, röra på sig och umgås med andra barn och vuxna tillsammans med Ian - men också för att få ha någonting att syssla med, något som bara är Ians nu när han ska bli storebror. Vi tror att det kanske är viktigt. Ian är ju väldigt självständig men man får inte missta sig, han är väldigt känslig/känslosam och jag tror att det verkligen skulle göra honom gott att få tid där han står helt i fokus, utan någon liten bebis att bry sig om.
 
Vi var rädda för att han skulle vara för liten och inte riktigt hänga med. Men han sken som en sol och jag satt och skrattade stundvis högt på "åskådarsidan". Han lyssnade på instruktörens uppmaningar och latsjade med sina kusiner+tremänning och inte minst pappsen. Då och då sprang han stolt till mig och gav mig en kram för att springa tillbaka. Underbart att se!
 



Mary-Kay
Publicerat den

Samma dag som det var Halloweenparty så lämnade Christian och Ian mig hos svägerskan för Mary-Kay visning.
Fullsminkad som jag var när jag kom dit och testade produkterna märkte jag hur bra dom verkade vara, rengöringen tog bort allt med bara en liten fjuttig klick. Huden var babylen efteråt. Så det var bra.
Gott fika bjöds det också på.
 
Därefter blev jag också hämtad av sambon och medtagen på Halloweenpartyt.
 
 



Pumpapojken
Publicerat den

Idag har vi varit och införskaffat en Halloweendräkt som Ian själv valt.
Han var riktigt stolt över sin pumpadräkt och tjatar hela tiden om att han vill ha den på sig, men vi väntar tills precis innan vi ska åka med det, så att den inte smutsas ner eller att han helt plötsligt skulle få för sig att han har haft på sig den för länge, så att han inte vill ha den på partyt.
 
 



Gårdagen
Publicerat den

Hade så jäkla ont i magen stora delar av gårdagen. Och vilken tur jag hade att Ian var så medgörlig och förstående just igår. Vi har ju haft fullt upp hela veckan och då tänkte jag att Ian säkert skulle uppskatta en lugn förmiddag med besök från Elin (Gudmor). Nu blev det inte som planerat och vi var däckade till film i soffan till största del. Fick även inte lite städning mellan förvärkarna men det var inte mycket det. Den största städningen gjordes av pappa Chrille när han kom hem från jobbet. 

Vid halv sex kom A och M för att äta mat och leka med Ian, vi fick även in lite poker i bilden.
Det var trevligt och så, men hade varit goare ifall inte värkarna kom tillbaka på kvällskröken.
Inatt har jag liksom inte sovit någonting..
Men jag känner ändå att det inte har varit på riktigt, för då hade vi ju såklart ringt till FL.
 
 
 



Gravid vecka 40
Publicerat den

Är i vecka 40 nu. 5 dagar kvar innan BF och nätterna är ett helvete.
Känner av foglossningen mer nu än vad jag gjort under några veckors tid, men det kan bero på att Ian har varit hemma och krävt att bli buren titt som tätt när min rygg har varit van att vila under sjukskrivningen.
Annars har jag förvärkar som kommer lite då och då, tyckte att de var mer regelbundna och framträdande för någon vecka sedan och att det nu har lugnat ner sig, önskar att det vore tvärttom.
Däremot har jag fått en kvarsittande värk i blygdbenet eller vad jag ska kalla det, bm sa att bebisen ligger med sitt huvud och trycker väldigt djupt ner och att det antagligen är det jag känner. Ont gör det. Känns verkligen som att ha ett huvud hängande över "exit". Det ilar, värker, sticker och trycker. Säg nu inte att jag ska behöva gå såhär två veckor till. Då svimmar jag!

Bebis har hållt sig precis på kurvan under hela graviditeten, ibland lite under mittersta t.o.m., men har gjort någon jätte-spurt nu i de senaste tre veckorna och ligger nu alltså en bit över. Bm tror att vi får en Ian-sized bebis igen (över 4kg), vilket jag inte fruktar. Jag har redan fött en bjässe och det gick det med, antar att det inte gjorde mer ont än att föda en 3kg bebis. För några veckor sedan trodde hon att bebisen skulle bli betydligt mindre än vad Ian var vid födseln, men så var det ju den här sista tillväxten de senaste veckorna som bara... exploderade. Häftigt hur det är!
 
Detta har nog med pappas gener att göra eftersom att Chrille och hans syskon vägde över 4kg vid födseln, medan jag och mina syskon vägde runt 3kg, för enligt bm är detta med födelsevikt ärftligt.
 
 



Veckan
Publicerat den

Nu är det fredag och Ian har varit hemma sedan i måndags för att vara hemma ända till att syskonet anländer och även efter det, såklart. Jag ska inte säga att det har varit en helt enkel vecka men jag klappar mig på axeln över att Ian inte har behövt att ha tråkigt, då jag faktiskt har uthärdat min egen smärta och varit ute, burit honom och gjort allt för att han ska vara nöjd och glad.
 
Tycker veckan har varit fin. Vi har varit ute mycket och även hunnit med öppna förskolan, ett besök hos bm och hälsat på Ians moster. Vi har hunnit med två kalas, ett barnkalas för Ians kusin W och även för Ians farmor. Och för några kvällar sedan var vi även iväg till Alexander (Ians gudfar, eller fadder som det nu heter) och fikade med honom och hans flickvän. De kommer till oss ikväll på fika/mat vilket Ian ser sjukt mycket fram emot. Han fullkomligt älskar Alex.
 
Bjuder på lite bilder från veckan
 
 



Lika
Publicerat den

Att vi alltid har fått höra att Ian är lik sin pappa är inget jag har tänkt speciellt mycket på då jag tycker att de alltid har varit så lika och samtidigt har jag inte haft speciellt många bilder på mig själv sen barnsben för att ha haft något att jämföra med. 

Igår skickade min brorsdotter lite bilder på mig från när jag var barn och nu ser vi alla att han även är lik mig.
Det känns så mysigt för mig på något sätt, då Ian är så väldigt ljus jämfört med mig att det ibland känns som att folk tror att jag är låtsasmamma till honom eller något (sånna som inte känner oss då).
 
Älskade lilla Ian ♥
 
 



Smärtar
Publicerat den

Senaste dagarna har jag haft så otroligt mycket förvärkar. Smärtsamma sådana!
För några kvällar sedan trodde vi att det var dags till och med, vi klockade värkarna som kom relativt regelbundet med ca. 7 minuter mellan från 9 på kvällen ända in i natten. Det kändes nästan exakt så som det kändes när vi åkte till förlossningen när det hade startat med Ian.
Däremot tillhör jag den gruppen som inte tycker att den där första fasen är så jobbigt smärtsam, eller ja, jag har ju bara en graviditet att jämföra med men då fick jag inte så ont i mina värkar att jag förstod att det var pågång, utan jag åkte in för att stilla Chrilles tjat + att jag hade fått en blödning så de ville undersöka mig.
Vi fick stanna då och jag var nästan öppen 6 cm.
 
De värkarna jag hade för några kvällar sedan gav sig under natten, för någongång runt 2 tiden somnade jag för att sova resten av natten och vakna upp till ingenting. Hela dagen var sedan lugn och på kvällen fick jag "mens"värk som höll i sig och fortfarande sitter i nästan hela tiden.
 
Kan detta innebära något kan man ju undra då. Jag hoppas då det. Nu är vi redo, alla tre!
 
Idag är jag en dag in i vecka 39. Kom igen nu bebis..
 
 
 



Kusinlekardag
Publicerat den

 
 
 
 
Igår hade vi två av Ians annars 10 kusiner här. De kom lagom till lunch och vi gottade till det med köttfärssås och makaroner med gosallad till. Efter detta lekte vi på Ians rum en stund för att sedan gå ut till lekparken här utanför. När de hade tröttnat på den lekplatsen begav vi oss till skolan som ligger ett stenkast bort, där gick jag när jag var liten och jag trivs på den skolgården. Det fanns även andra småttingar där och tillslut lekte allihop tillsammans, förutom vår lille knodd då som hade roligt med sin rosa spade och fick för sig att han skulle springa fram och tillbaka med sand till sittbänken och fylla ena sidans plats med grus. Det bästa var ändå att han förstod att han skulle städa efter sig, för när vi skulle gå fanns det inte ett gruskorn kvar på självaste bänken, desto mer fanns på backen. När vi berättade för kusinerna att de fick avsluta sin lek eftersom att vi skulle gå till hundgården med Hugo gick allt som på räls och alla var nöjda och glada, även om det kändes som att vi avbröt dom när dom hade som roligast.




Julklappsinpaketering
Publicerat den

 
Ian och jag packade årets första julklappar. Dessa två är till Hugo, hoppas att han blir glad när dagen är kommen. Idag, när Ian var på dagis, packade jag ytterligare två julklappar som är till Ian då. Bäst att passa på när man har tid utan Ian i närheten. Längtar förövrigt så till julen. Längtar efter musiken, att baka julgodis, äta massa satsumas och var ute och busa i snön. Blir nog en bra vinter om jag får gissa. 



37+0
Publicerat den

Idag var jag iväg till barnmorskan på MVC.
Magen mätte upp till 35, hjärtljuden låg på 145 och bebisen hade sjunkit rejält och var fixerad.
Mitt blodvärde var fint på 120, järndepåerna låg på 7 - vilket är lågt, och mitt blodtryck var 110/70 som är toppen.
 
Vi pratade om förväntningarna inför förlossningen, vad jag hade för önskemål blandannat gällande smärtlindring vilket är lustgas (- om det räknas) och massage som funkade bra för mig när jag födde Ian. Jag berättade att jag ville ha hjälp med amningen efteråt så att den verkligen skulle fungera och det tyckte hon var vettigt och hon rekomenderade att Chrille skulle sova kvar en natt med mig (om Ian hade barnvakt) om vi kände för det, eftersom att det tydligen är så de flesta, som är kvar på BB och som har syskon hemma, ändå gör för att avlasta mamman som kanske har mycket ont. Vi får se hur vi gör.
 
Nu är det bara att vänta på att eländet ska ta slut. Denna graviditet har varit allt annat än en dans på rosor. 
 Ska bli så gött att få äga sin kropp igen sen, vila kroppen och ta det lugnt (så lugnt det går att ta det med två små).
 
 
 



Fotografier
Publicerat den

Nu under kvällen har jag gått igenom massor av bilder från att Ian föddes tills nu.
Som några vet så scrappar jag när jag har tid och nu ska jag äntligen sätta igång med Ians egna bok.
Ska köpa en liknande som den som jag köpte för några månader sedan, den är iallafall lila med en stjärna på som fortfarande är kvar i plasten och den är det meningen att jag ska fylla med bilder på Ian och hans syskon från den första tiden de får tillsammans och lite annat smått och gott. Hittills har vi några böcker med fina bilder, så kul att ha.
 
Hittade så många ljuvliga bilder som jag inte ens kommer ihåg att jag hade tagit.
Vissa redigerade jag (såsom ljus, boost, svart/vitt och mjuk fokus, tar ej bort något) och vissa lät jag vara naturliga. 
 
 
 
 
 



Kärlek
Publicerat den

I love you always