Första flätorna
Publicerat den

Parkerade Elsa framför favoritsången "Babblarna - Första låten"
och lyckades, till min egen förvåning, göra hennes första flätor.
Min lilla gumma!

 



Nya skor
Publicerat den

 
Jag tror att min dotter är redo för sommar nu..



Rymden
Publicerat den



Ian har ju haft en period då han inte velat gå till förskolan, men efter att ha pratat med förskolans specialpedagog för att utesluta att något har hänt på förskolan som gör att han inte ville gå, så bestämde vi oss för - tillsammans med fröknarna på hans avdelning - att det skulle finnas gott om roliga saker för Ian att göra när han kommer dit för att han ska känna sig motiverad. Oberoende av detta har de hållit på med rymden på avdelningen, och i samma veva började Ian där igen. 

Hem kom iallafall en kille som vet allt om rymden. Han vet vad de heter, hur samtliga ser ut.. Ja, han har faktiskt chockerat oss här hemma. Rymdintresset har vi spunnit vidare på och tillverkar alltså planeter här hemma med hjälp av ballong, paper maché och akrylfärg.



Första inlägget på 1000 år
Publicerat den

Tänkte ett tag att jag skulle lägga ner bloggandet men det kommer stunder då och då när man saknar att skriva.
Vad händer här då? Just här och nu har jag precis klivit upp med barnen denna lördagmorgon. Det är Christians jourvecka på jobbet, så jag låter honom sova ut ordentligt ifall det kommer något jobb snart.
Känns som att han har en evighetsjour då han även tog en del av sin kollegas jour förra veckan.

Vi tar just nu tillvara på den inte alls långa tiden man har tillsammans såhär när barnen är små.
Ian går sina femton timmar på förskolan, vilket han trivs med eftersom att han har så många kompisar där som han saknar när han är hemma. Det fanns en period för inte så länge sedan då han var hemma hela tiden och verkligen inte ville gå - vi kom då överrens om att Ian skulle få ta med sig en leksak varje morgon och visa upp denna på samlingen, och detta fungerade verkligen, för nu vill han gå igen.