Dags att uppgradera sig..
Publicerat den

 
Igår gjorde Ian sin sista dag på den avdelningen han gått på sedan vi flyttade tillbaks till Hammarö från Karlstad. Han har varit så nära med sina vänner där och även sina fina fröknar som jag verkligen har kommit att älska. Att packa ihop Ians extrakläder, stövlar, regnställ - ta ner hans bild från korgen.. Det gjorde fan i mig ont!
Ian fick lämna en varsin present till sina fröknar och de blev väldigt glada för innehållet.
Jag fick nån form av separationsångest och så även fröknarna. De ville inte riktigt kännas vid detta. Så de hade låtit bli att tänka på det.

Men vi såg ett ljus i allt detta. De kommer träffas ute på lekgården i höst. Fröknarna finns kvar och min lilla charmknutte till son kommer säkerligen vara en, nästan, lika stor del av deras arbetstid som vanligt då han säkert kommer springa runt kring dem när det är dags att komma tillbaks till förskolan efter det långa sommarlovet.
 
Att Ian ska börja på stor avdelning har jag sagt att Ian har varit redo för länge, så det är ingenting som oroar mig. Dessvärre kommer han inte att komma i samma grupp som sin bästa kompis, men jag hoppas och tror att de kommer kunna leka utomhus och bibehålla sin goda relation - såpass att de kan bli stora nog och uttrycka att de vill leka privat sen. I bästa fall hamnar dom på samma skola när den dagen kommer.. Mest troligt inte eftersom att vi planerar att köpa vårt hus i en annan del av Hammarö kommun inom några år.



Lantligt
Publicerat den


Den här bilden gör verkligen inte tillbringaren rättvis. Den är så fin!
Skoghalls butikerna levererar igen..



Förkylning
Publicerat den

Efter att jag i förrgår var ute och sprang intervaller i en pulkabacke nära vårt hem bröt verkligen min förkylning ut, liksom Elsas och Chrilles redan har gjort. Imorse hade jag verkligen ingen lust för nått, och Elsa är ständigt blötsnorig i hela ansiktet och fått tillbaks sitt rossel i bröstet som vi var så glada att hon äntligen fick slippa, då det har suttit i sedan födseln på henne. Hon var så glad den perioden då hon slapp rosslet, så man får anta att hon inte mår så prima hon heller.
 
Hur som helst så åkte Chrille och Ian till stugan för att sätta upp väggar, golvet färdigställdes förra helgen.
Förväntningarna har jag lagt på hyllan - det blir som det blir. Med inredningen också. Vill ha antikt och shoppa på loppisar och rusta upp sånt som är gammalt med lite vit färg och slippapper. Ja, det kliar i fingrarna ju mer jag tänker på det - så jag väljer att inte tänka på det. Vi kommer ändå inte vara färdiga i år.
 
Nu njuter jag av tystnaden när Elsa somnade efter att ha gråtit ett tag. Jag var tvungen att kånka runt på henne för att hon skulle varva ner, och det behöver man aldrig annars. Trots detta har hon alltid så nära till skratt.
Lill tösen min ♥
 
 
Såhär sura var  vi imorse när vi insåg att förkylningen blivit värre..
 
 



Kärleken till Ian
Publicerat den

 
Ian var så stolt över att bli storebror, och är än.
Det är ingen överdrift att säga att Ian måste tillhöra en av de bästa storebröderna i världen. Även om han kan putta undan Elsas tutte, för att hon inte ska kunna ha den (tänket hos honom går: "ska inte jag ha tutte, ska inte hon ha tutte") och trots att han ibland gör samma sak med leksaker - så är han mest som oftast den mest omtänksamma brorsan som finns. Han tar verkligen hand om sin syster på ett exemplariskt sätt.
Hon är ju inte i ålder att leka tillsammans med andra ännu, men han inkluderar henne i hans lekar och hon älskar det. Igår skrattade de så att de höll på att kikna, när Ian bestämde sig för att trissa upp Elsa till att "jaga" honom med gåstolen. Sedan var det kramkalas i soffan en bra stund och vi spelade då lite soundtracks från en av Ians favoritfilmer, Lejonkungen, i bakgrunden. Och när vissa sentimentala låtar spelades så sa han, lika sentimental som låten, att han älskade sin syrra och mig, med en sån där mjuk härlig röst.

Alltså, denna lilla kille gör mig galen med den överflödiga kärlek man känner för honom.
Jag förstår verkligen inte vart han fått sin godhet från. Han ser bara det bästa hos alla.
Jag önskar att jag kunde vara lite mer som honom. Ibland kan jag komma på mig själv med att jag lägger mig med mitt huvud i hans knä, för att sen känna när han stryker sina fingrar genom mitt hår - och JAG känner mig trygg hos HONOM <3
 
Mitt fina barn..



Gottgottigottgott!
Publicerat den

 
Något som var populärt hos barnen var "smoothies" som jag gjorde
med bär (blåbär och hallon, i detta fall) och lite mjölk. Mums!



Sommar
Publicerat den

Jag kan bara inte förstå att det snart är juni och Ian ska gå på semester med mig (då han ska vara hemma hela juni, juli och augusti). Sommaren är med andra ord här och Ian har bara 3 dagar kvar på förskolan denna vecka och sedan kan vi öppna armarna för vad sommaren har att erbjuda.

Christian ska gå på semester i juni, sedan jobba sista veckan i juli och därefter vara föräldraledig ända till jul.
Vi kommer med andra ord få mycket tid tillsammans, då jag antagligen kommer att komma in på någon av alla utbildningar jag sökt på distans. Nu ska jag ju isåfall inte sitta hemma och plugga i höst, utan köpa mig en bra laptop och bosätta mig på biblioteket som ligger några hundra meter hemifrån. Men man får ju en annan frihet. Behöver jag några timmar på dagen till familjen så kan man ju ta igen de timmarna på kvällar och helger när man åker till stugan, då man faktiskt får tid till sådant eftersom att barnen kommer att vara sysselsatta utomhus.

Hur som helst har vi funderat en hel del över att åka någonstans i sommar.
Men vi vill inte göra något för stort spektakel eftersom att Ian inte har tålamod och Elsa är lite för liten.
Tror ändå att vi kommer satsa på att åka till Kolmården eller något dylikt.
 
Ian igår vid min mormor och morfars grav.
Det första han sa när han kom dit var "Hej gammo och gammelmorfar. Vad gör ni idag?"
 
 
 



Bilder
Publicerat den







Kravlar sig fram
Publicerat den

Något jag inte skrivit om ännu, då jag känt att tiden inte varit på min sidan, är att Elsa har börjat ta sig fram när hon ligger på mage. Hon krafsar sig framåt med hjälp av händer och tår, stundvis försöker hon ställa sig i kryp-pose, men det tar nog lite tid tills dess, men framåt kommer hon iallafall, så det känns ju precis på samma sätt som om hon skulle krypa. 

Datumet var 20 maj, då hon började för första gången.. Dagen efter jag hade varit på urvalstester. Hon va då 6 månader och 4 dagar ♡ 






Hej från stugan
Publicerat den

Kvällen var ju underbar igår och barnen satt så nöjda, utanför stugan vi lånade, strax innan läggdags. Vi lyssnade på barnmusik på telefonen och det ekade lite mellan träden. Älskar känslan av att vara så nära naturen.

Nu sitter vi i bilen och ska åka hem till barnens kusiner som bor nära stugan. Sedan kommer min pappa till stugan och ska hjälpa Chrille i ihop-bygget av vår blivande stuga.. Åh va mysigt det ska bli.. 






Bilder från kosläpp
Publicerat den

Här kommer lite bilder från kosläppet som vi var iväg på i söndags. 
 
 
 
 
 



Fika på förskolan
Publicerat den


En livlig kille som har slocknat för kvällen.
Det var eftermiddagträff på förskolan med vernissage och fika utomhus idag. Ian var helt exalterad och sprang runt med sina bästa vänner, åt plättar med sylt, lite kvarg och kakor. Varvade det med att visa mig kojan där Dora, Boots, Diego m.fl. (barnprogramsfigurer) tydligen bodde.

Hur mysigt som helst var det iallafall. Och Elsa somnade i vagnen så att vi kunde följa Ian och låta honom stå i fokus.. 



Kycklingsallad
Publicerat den

Kan ju säga att Kristinehamn levererade med den godaste kycklingsalladen jag ätit på länge.
Kycklingen var så saftig....
 



Forna dagars bilder
Publicerat den

Påväg hem från dagis -
Storebror har börjat med tutte igen och den var jätteefterlängtad..
 
I mormor och morfars trädgård -
Elsa njuter i värmen..
 
Här är Ian som fikar ute i solen på ett fik som ligger jämt bredvid vårt hem.
 
Ian och Elsa har det härligt i mormor och morfars goa solstol.
Livsnjutare på hög nivå!



Kosläpp
Publicerat den

Under helgen, rättare sagt i söndags, var vi på kosläpp i Kil.
Vi gick upp i tid och gjorde oss iordning och när vi väl kom fram möttes vi av mycket människor som var påväg upp för den lantliga vägen till bondgården. När vi, liksom många andra, kom upp fanns det ekologisk mjölk att få tillsammans med en hembakad bulle. Bulle och mjölk - vilken jävla kombo! Så gott!
Ian var sprallig och förväntasfull. Det gick verkligen hål i öronen på oss då han ständigt tjatade om när kossorna skulle komma och det dröjde inte långa stunden innan det var dags att släppa dem.
 
En man började prata en stund innan i en mikrofon och människor tystnade och tog plats vid staketen.
Vi stod alldeles i början, där man fick se kossornas första reaktion till friheten de gavs.
Ett ögonblick som är svårt att släppa.
Deras glädje var obeskrivlig, jag har aldrig förr sett kossor springa - dessa sprang verkligen supersnabbt.
Ian satt på pappas axlar och Elsa satt på mitt bröst i bärselen, solen gassade och kossorna var glada och mu:ade allt vad de kunde.
 
Det blir lätt en årlig tillställning att åka på.. Suveränt!
 
 
(Bilder från detta kommer)



Testdag
Publicerat den

I måndags var jag iväg på urvalstester inför utbildningen jag har sökt till Vårdadministratör.
Alltså, kommer jag inte in så har jag full förståelse för det, för alla var väldigt duktiga och värda en plats -
men man lever ju på hoppet ibland och det får jag göra denna gång. Jag tror vi får reda på, ganska snart, vilka som fått en plats. 
Fick även ett mail om att jag ska få göra liknande tester på samma utbildning som ges på distans från Östersund och det tackar jag för. Men där är det däremot ännu svårare att få en plats då det är 986 personer som sökt och inte alls många platser. Så ja.. Ingen känner mig så man får ju inte ta det personligt att man blir bortsållad.
 
Själva testerna var ganska lätta kan jag tycka, vissa tyckte att de var svåra. Men jag har ju ett stort intresse för samtliga ämnen som var på tapeten. Det var blandannat IT kunsakpstest, skrivtest (där man skulle skriva så långt som möjligt på tid, vi fick en historia att skriva av), grammatik på både svenska och engelska och lite annat.
Sedan skulle man även skriva om sig själv på tid, man skulle inte särskriva och försöka hålla det snyggt och korrekt. Det visade sig sedan att det man skrev om sig själv hamnade hos de chefer från Landstinget som kom för att intervjua oss sökande senare under dagen. Man kan säga att det var lite pinsamt att få frågor som rörde ens svenska kunskaper och inte riktigt veta om man kunde skryta om att man är duktig på att inte särskriva, jag vet ju inte alls hur mitt papper såg ut då jag var väldigt stressad när jag skrev innehållet - vi visste ju inte att det skulle hamna hos dom. Hade jag vetat det hade jag nog hellre varit noga med hur jag skrev, snarare än att skriva så mycket som möjligt inom tidsramen.
 
Nu är det gjort och jag kan inte längre påverka något..
 
 
 
 
 



6mån kontroll
Publicerat den

Idag var vi iväg på 6 månaders kontrollen för Elsa. Hon blev godkänd på alla punkter och följer sin kurva bra, men tänka sig att Ian och Elsa skiljer så mycket i vikt vid samma ålder - hela 2 kilon tyngre var Ian.. 2 kilo.. det är mycket med tanke på att de nästan var precis lika långa. 

Så idag, vid sex månader väger Elsa 
7880g till 68cm

Mammas lilla tjej